Vocea medicilor ieşeni. “Tratament” prin mediere pentru noua Lege a malpraxis-ului

0
64

Sâmbătă şi duminică, la Iaşi se discută proiectul Legii malpraxisului. Medicii, farmaciştii, pacienţii, juriştii, asiguratorii şi mediatorii din Iaşi şi din regiune se întâlnesc într-o conferinţă pentru a dezbate impactul noii reglementări asupra fiecărei categorii enumerate.

 

Evenimentul cu tema „Medierea – o rezolvare „sănătoasă” pentru pacienţi, cadre medicale, spitale, farmacişti şi companiile de asigurări” va avea loc în zilele de 30.11.2013 şi 01.12.2013 şi va fi găzduit de Spitalul Clinic de Urgenţă  (neurochirurgie) „Prof. Dr. Nicolae Oblu” –  sala Amfiteatru, Str. Ateneului Nr. 2, Iaşi, în organizarea CM Medical.

 

Într-o perioadă în care toate sectoarele economice suferă în urma crizei prelungite, presiunea exercitată de blocaje, lipsa fondurilor de investiţii şi insuficenta personalului din sectorul sanitar, crează premise pentru accidente în desfăşurarea actului medical. De cele mai multe ori efectele colaterale ale acestor accidente au un factor de multiplicare important, care provoacă daune nejustificat de mari parţilor implicate. Până la rezovarea organică a problemelor din sistem, medierea disputelor create se dovedeşte o pârghie eficientă de rezolvare a conflictelor.

 

Formatul interdisciplinar al evenimentului facilitează un schimb de opinii între principalele părţi implicate într-un caz de malpraxis. Perspectiva dezbaterii proiectului de modificare a Legii malpraxisului, înmulţirea acuzaţiilor de malpraxis la adresa cadrelor medicale, necesitatea stringentă de îmbunătăţire a reglementărilor în acest domeniu precum şi interesul acordat de participanţii la ediţiile anterioare, au determinat organizatorii să dezvolte dialogul pe aceaste temă şi la nivel regional.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments