Greenpeace – atac frontal la Parlamentul României. 40 de activiști au luat cu asalt Legislativul, în semn de protest împotriva exploatării gazelor de șist

0
89

40 de activiști Greenpeace au sărit gardul în curtea Parlamentului, zona din Piața Constituției. Aceștia protestează afișând bannere împotriva exploatărilor gazelor de șist din România. Aceștia sunt înarmați cu târnăcoape cu care au făcut gestul simbolic de a lovi pământul.

 

Greenpeace România a postat pe pagina de Facebook mai multe fotografii cu activiștii care săpau pământul din curtea Parlamentului. Potrivit explicațiilor de pe pagina de socializare, cei 50 de activiști din 10 țări au săpat simbolic după aur.

 

Persoanele care protestează în curtea Parlamentului sunt membri ai Greenpeace Cehia. Printre aceștia se află și câțiva români. Activiștii au declarat pentru Digi24 că manifestează față de explorările miniere de la Roșia Montană.

 

 

Activiștii au fost imediat înconjurați de jandarmii care păzeau porțile laterale ale gardului. Ulterior forțele de ordine au primit întăriri din partea colegilor.

 

Protestatarii au fost ridicați și duși la o dubă trasă în curtea Parlamentului. Urmează să fie transportați la cea mai apropiată secție de poliție și legitimați.

 

Potrivit lui Laurențiu Rădulescu, reporterul Digi24 care a transmis de la fața locului, protestul a fost unul pașnic, în care activiștii nu au scandat. 

Protestul de astăzi are legătură cu cel de duminică seară, din Piața Universității din București și cu cele din ultimele zile din Pungești, județul Vaslui. 

 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentValentina Pelinel – tânără, TOPLESS și lipsită de inhibiții, alături de frumoasa bucovineancă Alina Văcariu
Articolul următorLa Botoșani, AU VENIT AMERICANII. Soldații din Armata S.U.A. vor construi aici 4 centre medico-sociale pentru bătrânii nevoiași
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments