Următorul hop, Polonia. Echipa de handbal a României a învins și Cehia în ultimul meci din grupa D

0
67

Foto: Mediafax

Naţionala României a câştigat ultimul meci din grupa D a Campionatului Mondial de handbal feminin, la Novi Sad, împotriva Cehiei, scor 29-23. Tricolorele vor juca duminică în optimi cu Polonia, un adversar mai slab cotat de specialiştii handbalului.
 

România a început ezitant partida cu Cehia, permiţându-i Cehiei să preia conducerea după primele minute de joc (3-1). Treptat, tricolorele şi-au intrat în mână şi au trecut la conducerea jocului. Cristina Neagu a fost din nou în zi de graţie, semnând revenirea naţionalei noastre.

Fetele lui Tadici au evoluat impecabil în apărare şi nu au luat decât şapte goluri în prima repriză. În schimb, ofensiva a avut de suferit, România irosind multe faze poziţionale de atac. În repriza secundă, handbalistele noastre au început la fel de bine cum au terminat repriza întâi, dar apoi au avut un moment de cădere, nereuşind să mai marcheze la un moment dat timp de 12 minute.

Evident, Cehia a profitat şi s-a apropiat periculos pe tabela de marcaj, dar ulterior ne-am revenit şi ne-am distanţat din nou, punând în minutul 50 opt goluri avans faţă de adversare. S-a terminat 29-23, succes care asigură tricolorelor locul doi în grupa D. În această ultimă partidă a fazei grupelor s-au remarcat Cristina Neagu, căpitanul Aurelia Brădeanu, portăriţa Paula Ungureanu sau Ada Nechita, dar şi mai tinerele lor colege Chiper şi Marin.

România: Ungureanu 17 intervenţii; Dincă 3 goluri, Pintea 3, Neagu 5, Marin 4, Chiper 3, Buceschi 3.

În optimi, fetele noastre vor întâlni Polonia într-un meci în care, potrivit specialiştilor, România porneşte cu prima şansă. Rămâne de văzut dacă tricolorele îşi vor respecta statutul de favorite şi se vor califica în sferturi.

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments