Numai în China vezi așa ceva! Metodă incredibilă de salvare a unei mâini amputate

0
93

Xiao Wei şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident, iar medicii chirurgi din China au găsit o metodă mai puţin obişnuită pentru a-i reataşa membrul.

 

Chirurgii nu au putut să-i ataşeze imediat membrul amputat pentru că avea nevoie de timp să se vindece, aşa că au găsit o metodă incredibilă pentru a menţine membrul sănătos – i-au ataşat mâna de glezna stângă pentru ca aceasta să fie alimentată cu sânge prin artere.

 

Această metodă de reataşare totală a unui membru este mai puţin obişnuită, dar medicii chinezi sunt pricepuţi în ceea ce priveşte tehnicile microchirurgicale – cu câţiva ani în urmă o echipă de medici de la Stony Brook University Medical Center i-au reataşat cu succes unui bărbat ambele mâini, iar specialiştii au precizat că acea procedură fusese realizată o singură dată anterior, în China.

 

 

Cazul lui Wei este special datorită deciziei medicilor de a fixa mâna pe glezna pacientului. Cairian Healy, de la Royal College of Surgeons din Anglia spune că procedura este cunoscută, însă de obicei medicii aleg zona de sub braţ pentru că acolo membrele se pot iriga mai bine cu sânge.

 

Operaţia pentru reataşarea unei mâini poate dura până la 15 ore, factorul vital fiind ca membrul să fie păstrat în condiţii cât mai bune. Deşi metoda de a-l ţine în gheaţă poate fi utilă. mulţi medici ezită să apeleze la ea pentru că după câteva ore muşchiul mebrului se alterează. Din nefericire nu toate operaţiile de acest gen au succes şi nu sunt puţini pacienţii nemultumiţi care ulterior cer amputări.

 

 

(Sursa: apropo.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentGIGEL Știrbu a primit „undă verde” de la Cotroceni. De astăzi, el este noul ministru al Culturii
Articolul următorCel mai vândut produs Volkswagen este UN CÂRNAT
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments