Un ieșean a primit șansa la o nouă viață. Oamenii, presa și administrația locală i-au sărit în ajutor

0
302

Foto: newspascani.ro

Şansa la o nouă viaţă. Costel Lupaşcu, un inginer de 44 de ani din Paşcani care cântărea peste 200 de kg, a apelat la media locală pentru a redeveni un om normal.  El a fost astfel ajutat de către cetăţeni și a fost operat ieri, 17 decembrie, după multe demersuri făcute de ziariști cu ajutorul Primăriei Paşcani, a sponsorilor care au donat materiale pentru operaţie, dar mai ales a doctorului ieşean Daniel Timofte, chirurgul care a văzut materialul difuzat de TV BIT Pașcani, la sfârşitul lunii august, pe 26 august.

 

La cele peste 200 de kg, Costel Lupaşcu abia se putea deplasa, iar mai mult decât atât suferea de foarte multe boli – diabet sau tensiune arterială – iar oasele abia mai făceau faţă greutăţii corpului, arată newspascani.ro.

 

Doctorul Daniel Timofte, specializat în chirurgia obezităţii a precizat pentru TV BIT că pacientul Costel Lupaşcu a fost cel mai grav caz de obezitate pe care l-a avut de când practică meseria. Starea de sănătate a păşcăneanului este bună şi se află sub supraveghere medicală. Urmează un tratament costisitor, vital pentru el, iar în cel mult 16 luni, trebuie să scadă în greutate mai mult din jumătate cât are acum.

 

Viaţa lui Costel s-a schimbat în urmă cu câţiva ani, atunci când mama lui a murit, iar el a rămas singur, fără nici un sprijin. Din cauza supărării şi stresului, nu a consumului excesiv de mâncare, în nici un an a pus pe ele peste 100 de kg, iar la scurt timp a început să aibă probleme cu inima şi ficatul. La cele peste 200 kg nici un angajator nu l-a primit să muncească, deşi are nenumărate cursuri absolvite.

 

 

(Sursa: newspascani.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments