Fasolea neagră creşte potenţa, iar ciupercile negre au proprietăţi antitumorale. 8 alimente negre care fac minuni pentru sănătate

0
129

Foto: Salata de fasole neagra cu piept de pui

Culoarea neagră a produselor alimentare este dată de antocianine, pigmenţi vegetali ce au un rol important în reducerea predispoziţiei către diabet, boli cardiace sau cancer. Mai mult decât atât, alimentele negre sunt infinit mai bogate în antioxidanţi, graţie conţinutului superior de pigment intens, este de părere doctorulzilei.ro. 

 

Găsiţi mai jos toate argumentele necesare pentru a introduce în dietă alimente negre şi sănătoase.

  1. Fasolea neagră stimulează potenţa
    Chiar dacă vă aminteşte mai degrabă de boabele prăjite de cafea, fasolea neagră este o adevărată comoară naturală pentru alimentaţie. Furnizează fibrele solubile de care aveţi nevoie, abundă în antioxidanţi, vă ajută să slăbiţi (are foarte puţine grăsimi şi controlează apetitul) şi conţine acid folic şi vitamina B6, ce protejează inima. Fasolea neagră mai conţine şi molibden, un stimulent natural al potenţei.
  2. Soia neagră fortifică oasele
    Soia neagră este bogată în proteine, fibre şi anticianine. Un ceai preparat din boabe de soia negre fortifică oasele şi reduce colesterolul rău.
  3. Lintea neagră e bogată în fier
    Mai bogată în fier decât spanacul este lintea neagră, o sursă generoasă de fibre solubile utile în reducerea nivelului de colesterol şi întărirea sistemului imunitar.
  4. Ciupercile negre au proprietăţi antitumorale
    Ciupercile negre, în special cele din soiul „Shiitake” şi „Black Trumpet”, au o valoare nutriţională ridicată. Este cunoscut faptul că aceste plante au proprietăţi antitumorale şi antivirale, fiind capabile să vindece alergiile severe şi chiar artrita.
  5. Orezul brun conţine antioxidanţi
    Despre orezul brun aţi auzit că este mai sănătos decât cel alb, şi asta deoarece conţine mai multă vitamină E, pentru un sistem imunitar de fier şi celule protejate de acţiunea radicalilor liberi. Această cereală binecuvântată conţine chiar mai mulţi antioxidanţi de tip antocianin decât afinele!
  6. Seminţele negre de susan sunt pline de calciu
    Chinezii îşi încep ziua în mod tradiţional cu o băutură din seminţe de susan negre şi apă fierbinte. Ceaiul rezultat este bogat în calciu, fier, magneziu, proteine şi acizi graşi.
  7. Murele ard rapid grăsimile
    Aceste fructe delicioase conţin antioxidanţi numiţi polifenoli, substanţe ce reglează metabolismul şi îl ajută să ardă mai rapid grăsimile.
  8. Otetul balsamic scade tensiunea
    Otetul balsamic este o combinaţie de orez, grâu şi sorg (o plantă africană foarte nutritiva). Acidul acetic al oţetului balsamic reduce hipertensiunea arterială, colesterolul rău şi previne afectiunile cardiace.
0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments