Idei de afaceri. FERMA DE ARICI. Un kazah intenționează să fie cel mai mare producător de carne de arici

0
717

Un agricultor din Kazahstan intenţionează să se implice în producţia de carne de arici şi, cel mai probabil în primăvară, va pune bazele fermei.

 

Serghei Bukushev este obsedat de afaceri exotice, potrivit presei, el încercând deja câteva afaceri, care nu au avut succes din cauza concurenţei şi a producătorilor europeni.

De data aceasta, încă, agricultorul a decis să încerce ceva cu totul unic. „Vreau să creez un brand care nu există nicăieri. Orice încercare de a transfera la noi ceva neobişnuit, care deja este cunoscut în străinătate, este sortit eşecului . Acolo există tehnologie şi tradiţie şi niciodată nu poţi ajunge să le faci concurenţă. Este nevoie de a face ceva nou pe plan local”, a declarat Bukushev.

Ideea de a deschide apetitul lumii pentru gustul de carne de arici s-a născut după ce Serghei a fost ospătat de vânători familiarizaţi cu această delicatesă. El a apreciat că nimic nu este mai gustos decât un preparat din… arici.

Ca plan de afaceri, în primii ani, agricultorul are de gând să se ocupe exclusiv cu animale de reproducţie.  În ceea ce priveşte piaţa de desfacere, el are în vedere ”să atace” Franţa, unde numărul gurmanzilor este unul semnificativ, iar aceştia nu se tem să încerce gusturi noi.

Aricii sunt o sursă de hrană în multe culturi vechi. Aricii au fost consumaţi pe scară largă în Egiptul Antic şi există mai multe reţete cu carne de arici datând de la sfârşitul Evului Mediu. În Orientul Mijlociu şi în special în rândul beduinilor, carnea de arici este considerată medicament, şi mult timp s-a crezut că vindecă reumatismul şi artrita. O altă populaţie care este cunoscută în concepţia populară ca fiind consumatoare de arici este cea romă.

 

(Sursa: apropo.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments