Video. APA CARE IA FOC. Un american spune că apa de la robinet a început să ardă, după ce, în vecinătatea casei, a început extracția gazului prin fracturare hidraulică

0
183
[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/eNgLrzoIC-o?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Un bărbat din SUA a avut marea surpriză de a vedea că apa de la robinetul său din casă poate lua foc. Este posibil ca acest lucru să fie cauzat de extracţia gazului din apropiere, făcută prin procesul de fracturare hidraulică.

 

Jacob Haughney spune că prima dată când a pus o brichetă aprinsă sub jetul de apă, o minge de foc a cuprins întreaga chiuveta din baia sa, scrie dailymail.co.uk. El locuieşte în statul Dakota de Nord.

Bărbatul a făcut descoperirea în timp ce se afla la duş. Este posibil ca flăcările să fie provocate de o exploatare de gaz, prin fracturare hidraulică, din apropierea locuinţei lui. Acest proces de exploatare a dat naştere eliberării unei cantităţi uriaşe de gaz din pământ, care poate alimenta SUA timp de 100 de ani.

Activiştii care se opun acestui procedeu de extracţie a gazelor folosesc astfel de exemple pentru a-şi susţine punctul de vedere. Nu există, însă, până acum dovezi care să arate clar că fracturarea hidraulică este de vină pentru apa care ia foc.

Jacob Haughney susţine că în zona în care locuieşte el un asemenea fenomen este frecvent, acesta fiind prezent de mult timp, înainte ca fracturarea hidraulică să apară.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments